اوردنچر چیست؟ (انواع اوردنچر + هزینه اوردنچر)

اوردنچر چیست؟ (انواع اوردنچر + هزینه اوردنچر)

اوردنچر چیست؟ (انواع اوردنچر + هزینه اوردنچر)

افرادی که نیاز به دندان مصنوعی دارند، قطعا در مورد اوردنچر شنیدهاند و این سوال برایشان وجود دارد که «اوردنچر چیست؟» از دست دادن دندانها، اتفاقی است که برای اغلب انسانها ناگزیر است. با بالا رفتن سن و به تدریج که دندانها یکی پس از دیگری از کار میافتند و ریشههایشان را رها میکنند، بخشی از امور روزمره هم دچار مشکل میشوند. صحبت کردن و ادای برخی از حروف، جویدن برخی از غذاها که حالت خشک یا سفتتری دارند هم دچار اختلال میشود.
در این شرایط، برای افرادی که دندانهایشان را به دلایل مختلف از دست داده اند، معمولاً اولین و مشهور ترین راه حل برای جایگزینی دندان ها و بازگشت به زندگی قبل از فقدان آن ها، دندان مصنوعی است. اما پیشرفت تکنولوژی، همواره پاسخ هایی جدیدتر برای مشکلات ارائه میدهد. در این مسئله، راه حل جدید متخصصان ، موضوع این مقاله است. اوردنچر، در واقع نوعی از دندان مصنوعی است که روی پایه های ثابتی درون دهان نصب میشود. این پایه های ثابت، در مواردی میتواند خود دندان های شخص باشد که هنوز در دهان باقی مانده اند، یا ایمپلنت هایی که توسط متخصص ایمپلنت در دهان تعبیه میشود. این پایه های طبیعی یا مصنوعی، باعث میشود دندان های مصنوعی لغزش کمتر و ثبات بیشتری در دهان داشته باشد.

اوردنچر چیست ؟

فرق اوردنچر با ایمپلنت چیست ؟

تفاوت اوردنچر و ایمپلنت دندان این است که اوردنچر با تعدادی، مثلا شش عدد ایمپلنت به فک متصل میشود اما در روش ایمپلنت کامل، تک تک دندانها به وسیله ایمپلنت به فک اتصال مییابند. به عبارت دیگر تعداد ایمپلنت های استفاده شده در ایمپلنت، بسیار بیشتر از اوردنچر است. طبیعتاً با افزایش تعداد ایمپلنت ها، هزینه کار افزایش مییابد. در نتیجه، هزینه تمام شده اوردنچر کمتر از ایمپلنت کامل تمام فک کامل دندان ها خواهد بود.

تفاوت اوردنچر با ایمپلنت

انواع اوردنچر

اوردنچر انواع مختلفی دارد و بسته به تعداد پایه هایی که نیاز به تعبیه در دهان شخص داشته باشد، هزینه این روش متغیر است که در ادامه، در این باره صحبت خواهیم کرد.
انواع اوردنچر:
حال که میدانیم اوردنچر چیست و کمی با روش نصب آن در دهان آشنا شدیم، به بررسی انواع اوردنچر میپردازیم:

اوردنچر متکی به دندان:

یکی از انواع اوردنچر، اوردنچر متکی به دندان است. کاربرد این نوع از اوردنچر برای زمانی است که در دهان فرد، هنوز تعدادی از دندانها سالم باشد. به عنوان مثال، فردی را تصور کنید که به دلیل سانحه ای، تمام دندان های فک بالای خود را از دست داده اما دندان های فک پایین او همچنان سالم و کارآمد است. در این وضعیت، استفاده از ایمپلنت کامل هزینه بسیار بالاتری را در پی دارد و باید دندانهای فک پایین فرد هم به طور کامل کشیده شود؛ اما به کمک اوردنچر متکی به دندان، میتوان بدون کشیدن تمام دندان ها، فک بالای فرد را با دندان مصنوعی جایگزین کرد. اگر متخصص ایمپلنت دندان تشخیص بدهد که هنوز چند دندان سالم در دهان شخص وجود دارد، میتواند از این روش استفاده کند. در این روش دندان ها و ریشه های سالم به کمک یک میله فلزی به همدیگر متصل میشوند تا پایه ای برای نصب دندان های مصنوعی باشند. برای اجرای اوردنچر متکی به دندان، باید در ابتدا ریشه دندانهایی که سالم هستند و به عنوان پایه استفاده میشوند را عصب کشی کرد تا بتوانند پشتیبانی از پروتز دندان را انجام بدهند. در صورت استفاده از این روش، تعداد ایمپلنت های لازم برای تثبیت دندان ها در دهان کاهش مییابد که این کاهش تعداد ایمپلنت ها منجر به کاهش هزینه دندان مصنوعی میشود.

دندان مصنوعی برای افراد جوان را در مقاله بخوانید .

اوردنچر بر پایه ایمپلنت:

این نوع از ایمپلنت، در حالتی استفاده میشود که دیگر دندان ارزشمندی برای حفظ شدن در دهان وجود نداشته باشد. همانطور که از نامش پیداست، دندان مصنوعی کاملا بر روی ایمپلنت هایی که در فک شخص قرار داده میشوند، قرار میگیرد. برای اتصال فک به دندان مصنوعی، به ۴ ایمپلنت برای فک بالا و ۲ ایمپلنت برای فک پایین نیاز است.
اوردنچر بر پایه ایمپلنت میتواند به شکل میله ای یا توپی باشند. در مدل میله ای، دندان مصنوعی با کمک گیره به یک میله که ایمپلنت را به فک پیوند میزند متصل میشوند. در مقابل در مدل توپی، ایمپلنتها دارای اتصالهای توپی هستند که مستقیما داخل پروتز جایگذاری میشود. البته انواع دیگری مانند انواع مگنتی هم وجود دارد که به کمک نیروی مغناطیسی، اوردنچر و ایمپلنت را به همدیگر متصل میکنند.

مقایسه اوردنچر و دندان مصنوعی:

حالا که میدانیم اوردنچر چیست و انواع آن را هم بررسی کردهایم، میتوانیم تفاوت های آن با دست دندان مصنوعی های سنتی را بررسی کنیم.
دست دندان مصنوعی، دو سری فک مصنوعی از دندان ها هستند که با توجه به شکل فک و فضای دهان افراد، طراحی میشوند. در مقایسه با روش اوردنچر، دندانهای مصنوعی پایه ای برای قرارگیری در دهان ندارند؛ پس امکان جابه جایی آنها در دهان فرد وجود دارد یا به قول معروف، دندان در دهان فرد لق میزند.
از سوی دیگر، چون دندان ها هیچ تکیه گاهی ندارند، در جویدن برخی غذاهای خشک، دچار مشکل میشوند.
یکی دیگر از ویژگی های مثبت اوردنچر، آسیب نزدن به استخوان های صورت است. دندان های مصنوعی با فشاری که به استخوان های فک و صورت تحمیل میکنند، فرم آن را دچار اشکال میکنند. در حالی که اوردنچرها به دلیل سوار بودن روی ایمپلنت ها، فشار خاصی را به استخوان ها اعمال نمیکند و در نتیجه، آسیبی به فرم صورت شخص وارد نمیشود.

 

مقایسه اوردنچر و دندان مصنوعی:

معایب اوردنچر:

در کنار مزایای زیادی که برای اوردنچر نام برده شد، معایبی هم در این باره وجود دارد.

اولین مورد، قیمت بیشتر اوردنچر نسبت به دندان مصنوعی سنتی است که با توجه به مزایای فراوان اوردنچر، این هزینه اضافه توسط اغلب مراجعه کنندگان پذیرفته میشود.

دومین مورد، نیاز اوردنچر به عمل جراحی برای جایگذاری ایمپلنت است؛ در حالی که دندانهای مصنوعی، بدون جراحی قابل ساخت و تحویل است.
در آخر، مراحل درمان اوردنچر نسبت به دندان مصنوعی طولانی تر است که با توجه به نیاز آن به عمل جراحی، باز هم منطقی به نظر میرسد.
باید به این نکته توجه داشت که به رغم وجود این معایب در استفاده از اوردنچر، باز هم آنقدر مزایا دارد که مراجعه کننده این روش را انتخاب کند.

قیمت اوردنچر

همانطور که گفته شد، اوردنچر در مقایسه با دندان مصنوعی هزینه بیشتری دارد اما نسبت به ایمپلنت کامل دندان ها، اقتصادی تر است. به طور کلی، قیمت اوردنچر بستگی به تعداد ایمپلنت ها دارد. البته اگر از یک دست دندان کامل استفاده شود، هزینه باز هم نسبت به زمانی که برخی دندانها سالم باشند بیشتر خواهد شد. قیمت تقریبی اوردنچر را نمی توان گفت ، زیرا این هزینه بستگی به تعداد ایمپلنت ها و برند انتخابی و … میباشد . برای اطلاع از هزینه های اوردنچر میتوانید با مطب دکتر نیکنام جهانفر تماس بگیرید.

حرف آخر:
اوردنچر، روشی است که در آن دندان های مصنوعی روی پایه هایی نصب میشوند که به آنها استحکام و قدرت بیشتری میدهد و جویدن غذاهای خشک و سفت را برای فرد راحت تر میکند. اگرچه که این روش نیاز به عمل جراحی دارد و دوره نقاهت طولانی تری را برای شخص در پی خواهد داشت، اما مزایای استفاده از آن، تحمل این معایب را آسان میکند.


ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.